Octavia z silnikiem 1,4 prośba

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • them1
    Classic
    • 2011
    • 6

mati160, nie chcę zapeszać, ale prawdopodobnie będzie profesjonalniej niż imadełko i wiertarka. Na dniach okaże się, co dalej z nakładkami.
  • kosinio
    Classic
    • 2010
    • 20

Witam was serdecznie, to mój drugi post i druga prośba do was. Otóż chciałbym poznać wasze opinię na temat Octavi z silnikiem 1,4 MPi, znalazłem ofertę sprzedazy takiego auta w roczniku 2003 , na dodatek autko jest w gazie. Cena to 15900 no i moje pytanie czy warto???????

Jaka jest różnica między tym silnikiem a tym z 1,6??
    no i teraz nie dość że silnik słabszy to i w gazie....

z góry dziękuję wam za wasze odpowiedzi.

pozdrawiam

Komentarz

• MrOwA
      Drive
      • 2010
      • 64

Wg mnie to znacznie za mały silnik jak dla tego autka. Miałęm kiedyś Fabię 1.4 101KM i też nie było rewelacji. A tutaj tylko 75KM przy tych gabarytach.

Komentarz

• rss
        L&K
        • 2009
        • 1098

wg 'madrej' ksiazki ten silnik ma 75KM i 126Nm, czyli malo jak na dzisiejsze standardy i bardzo malo jak na samochod o takiej masie. bedzie to wiec raczej toczydelko niz samochod, a adrenalina przy wyprzedzaniu gwarantowana.
        na plus dla tego silnika dziala to ze jest on praktycznie niezniszczalny.
        kazdy nowy dzien rodzi nowe paranoje ...

Komentarz

• daneczek76
          RS
          S_OCP Member
          • 2006
          • 3642
          • Toyota

jesli już chcesz 75Km silnik to lepiej 1.6 o oznaczeniu AEE lepiej śmiga a najlepiej szukać 1.6 101 KM.

Sam miałem od nowosci 1.6 75KM rewelacji nie było ale dla rodzinik jako spokojny dupowóz wystarczył.
          Jak chcesz kupic benzyne to nigdy zagazowana najlepiej kupic bez gazu i samemu załozyć chyba że naprawde od zaufanej osoby.
          [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

• krzysiek1974
            Rider
            • 2009
            • 323

Nie kupuj to o 5 KM mniej niż w nowej O2 FL

Oczywiście żartowałem :diabelski_usmiech

Komentarz

• wofek
              Drive
              • 2007
              • 59

Te silniki mialy dosc dluga liste bolaczek. Problemy ze stukajacymi popychaczami zaworow i sporym spalaniem oleju to w nich norma. Moc jako tako nadaje sie do Lupo, Polo. Do Octavii pomylka...

Komentarz

• daneczek76
                RS
                S_OCP Member
                • 2006
                • 3642
                • Toyota

Zamieszczone przez kosinio
                Jaka jest różnica między tym silnikiem a tym z 1,6
                a ha 1.6 75KM to 8 zaworówka a 1.4 to 16V
                1.6 75KM mniej skomplikowana starsza konstrukcja i lepiej smiga mi spalała średnio 9.5 - 10.5 na mieście na trasie 6.5-6.7 na 100 km
                [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

• krzysiek1974
                  Rider
                  • 2009
                  • 323

Nie wiem na ile te silniki się różnią od obecnych 1,4 16V ale u mnie nie zauważyłem zużycia oleju (na bagnecie - co nie znaczy, że nie ma, bo może być nie do stwierdzenia)

Komentarz

• kosinio
                    Classic
                    • 2010
                    • 20

Nie powiem że na początku oferta sprzedazy tego wozu mnie zainteresowała, chociażby patrzeć na rocznik natomiast ten silnik wydawał mi się zbyt mały ( a jestem laikiem w tych sprawach) a teraz utwierdzam się w tym przekonaniu dzięki waszej pomocy. A zatem Dziękuje wszystkim którzy się wypowiedzieli w tej sprawie, po raz kolejny pomogliście mi w problemie , ofertę wyrzucam do kosza, no i czekam aż się coś fajnego pojawi w woj. śląskim

Komentarz

Pracuję...